Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#japán konyha

Gyükeri Mercédesz hvg360

Megpróbálkoztunk a lehetetlennel, ami csak Schwarzeneggernek sikerült: elkészíteni a világ kedvenc instant kajáját

Nincs híresebb gyorsétel az instant rámennél, amelyből évente 120 milliárd adag fogy. A szárított tésztatömbök Japánból hódították meg a világot, így Magyarországot is, titkuk az, hogy az előkezelésnek hála pofon egyszerűen meleg ételt lehet varázsolni belőlük – cserében jóval drágább bármilyen más tésztánál. Vajon az elkészítése megy otthon is? Konyhai kísérletezésünk második részében a tésztagubanc reprodukálásával próbálkoztunk.

Gyükeri Mercédesz hvg360

„Nem próbálunk mi lenni a legjobb japán étterem a világon, mi egyediek akarunk lenni”

Miért más a kaliforniai szusi, mint a hagyományos, japán változat, és miért különbözik mindkettőtől az, amelyet Wolfgang Puck budapesti éttermében, a Spagóban kínálnak? Mi zavar egy japánt, ha hazáján kívül kínálják szusival? Mi az alapvető baj a szupermarketekben kapható változattal? Tetsu Yahagival, a Puck-éttermek vezető konyhafőnökével beszélgettünk.

Tóth Sándor Gasztro

Viva Paella! – a japánok is zabálják

Egy vidám reklámfilmmel népszerűsítik a tipikus spanyol ételt Japánban. Bár az ibériaiak véleménye szerint a japánok kreációjának nem sok köze van az eredetihez, azért büszkék rá, hogy a Felkelő Nap országában ily módon is növelik az érdeklődést Spanyolország iránt.

life-style.hu Shake

Túl sok a pocsék sushi

A japán sushi-szövetség szerint a külföldi séfeknek szemináriumokon kellene elsajátítaniuk a halétek megfelelő...

Lukács Andrea Gasztro

Amikor a sztárok kilincselnek – interjú Nobuval, a mesterszakáccsal

„Úgy csinálnak, mintha filmsztár lennék!” – viccelődött Nobuyuki Matsuhisa a Kempinski Hotelben megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón, budapesti étterme beharangozójakor. Rogán Antal belvárosi polgármester s Andy Vajna filmproducer között ült a mester és mosolyogva fogadta a magyarok érdeklődését. A világhírű mesterszakácsot a hvg.hu kérdezte a sikere receptjéről.

life-style.hu Shake

Hová menjünk vacsorázni? Wasabi

Meg kell vallanunk, hogy a lelkünk mélyén beteges vonzódást dédelgetünk az önkiszolgáló éttermek és a svédasztalok...

life-style.hu Shake

Japán konyhaművészet Budapesten

A modern japán konyhaművészet remekeit felvonultató étteremlánc fogásait Közép-Európában elsőként Budapesten lehet...

Gasztro

Budapestre jön a Nobu?

Újabb falatok pottyannak az asztalunkra a nagyvilág konyhájából. Úgy hírlik, a tradicionális japán konyhát fúziós elemekkel rendkívül sikeresen ötvöző Nobu hamarosan az egyik belvárosi, ötcsillagos szállodában fog megnyílni.

A technológia adott, de a megszokásaink erősebbek

A technológia adott, de a megszokásaink erősebbek

Veszélybe sodorja a nagy naperőmű-beruházásokat egy új rendelkezés

Veszélybe sodorja a nagy naperőmű-beruházásokat egy új rendelkezés

Elégett a Föld légkörében egy kínai űrhajó, videón az utolsó pillanatai

Elégett a Föld légkörében egy kínai űrhajó, videón az utolsó pillanatai

Közeleg december elseje, idén is milliókat adományoz az Apple

Közeleg december elseje, idén is milliókat adományoz az Apple

Garancsi István cége befejezte a BMW-gyár építését

Garancsi István cége befejezte a BMW-gyár építését

Szájer József: Nem tudom megváltoztatni azt a mémet, ami rólam kialakult

Szájer József: Nem tudom megváltoztatni azt a mémet, ami rólam kialakult

Figyelmeztetést kapott a Megafon az adatvédelmi hatóságtól a januári adatszivárgás miatt

Figyelmeztetést kapott a Megafon az adatvédelmi hatóságtól a januári adatszivárgás miatt

„Könyörgöm, higgyétek el, hogy igaz!” – jéghideg dühvel örökítette meg a koncentrációs táborokat Lee Miller fotós

„Könyörgöm, higgyétek el, hogy igaz!” – jéghideg dühvel örökítette meg a koncentrációs táborokat Lee Miller fotós

Eladó egy Banksy-mű, de egy egész épületet is meg kell venni hozzá

Eladó egy Banksy-mű, de egy egész épületet is meg kell venni hozzá

A címlapról ajánljuk