Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#japán konyha

Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő Vállalkozás

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.

Gyükeri Mercédesz hvg360

Megpróbálkoztunk a lehetetlennel, ami csak Schwarzeneggernek sikerült: elkészíteni a világ kedvenc instant kajáját

Nincs híresebb gyorsétel az instant rámennél, amelyből évente 120 milliárd adag fogy. A szárított tésztatömbök Japánból hódították meg a világot, így Magyarországot is, titkuk az, hogy az előkezelésnek hála pofon egyszerűen meleg ételt lehet varázsolni belőlük – cserében jóval drágább bármilyen más tésztánál. Vajon az elkészítése megy otthon is? Konyhai kísérletezésünk második részében a tésztagubanc reprodukálásával próbálkoztunk.

Gyükeri Mercédesz hvg360

„Nem próbálunk mi lenni a legjobb japán étterem a világon, mi egyediek akarunk lenni”

Miért más a kaliforniai szusi, mint a hagyományos, japán változat, és miért különbözik mindkettőtől az, amelyet Wolfgang Puck budapesti éttermében, a Spagóban kínálnak? Mi zavar egy japánt, ha hazáján kívül kínálják szusival? Mi az alapvető baj a szupermarketekben kapható változattal? Tetsu Yahagival, a Puck-éttermek vezető konyhafőnökével beszélgettünk.

Tóth Sándor Gasztro

Viva Paella! – a japánok is zabálják

Egy vidám reklámfilmmel népszerűsítik a tipikus spanyol ételt Japánban. Bár az ibériaiak véleménye szerint a japánok kreációjának nem sok köze van az eredetihez, azért büszkék rá, hogy a Felkelő Nap országában ily módon is növelik az érdeklődést Spanyolország iránt.

life-style.hu Shake

Túl sok a pocsék sushi

A japán sushi-szövetség szerint a külföldi séfeknek szemináriumokon kellene elsajátítaniuk a halétek megfelelő...

Lukács Andrea Gasztro

Amikor a sztárok kilincselnek – interjú Nobuval, a mesterszakáccsal

„Úgy csinálnak, mintha filmsztár lennék!” – viccelődött Nobuyuki Matsuhisa a Kempinski Hotelben megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón, budapesti étterme beharangozójakor. Rogán Antal belvárosi polgármester s Andy Vajna filmproducer között ült a mester és mosolyogva fogadta a magyarok érdeklődését. A világhírű mesterszakácsot a hvg.hu kérdezte a sikere receptjéről.

life-style.hu Shake

Hová menjünk vacsorázni? Wasabi

Meg kell vallanunk, hogy a lelkünk mélyén beteges vonzódást dédelgetünk az önkiszolgáló éttermek és a svédasztalok...

life-style.hu Shake

Japán konyhaművészet Budapesten

A modern japán konyhaművészet remekeit felvonultató étteremlánc fogásait Közép-Európában elsőként Budapesten lehet...

Gasztro

Budapestre jön a Nobu?

Újabb falatok pottyannak az asztalunkra a nagyvilág konyhájából. Úgy hírlik, a tradicionális japán konyhát fúziós elemekkel rendkívül sikeresen ötvöző Nobu hamarosan az egyik belvárosi, ötcsillagos szállodában fog megnyílni.

2000 méteres mélységbe telepíthet bázist Kína, 70 milliárd tonna nyersanyag a tét

2000 méteres mélységbe telepíthet bázist Kína, 70 milliárd tonna nyersanyag a tét

Egy maroknyi magyar lázadó a birodalom ellen – ez a Fidesz március 15-i jelszava

Egy maroknyi magyar lázadó a birodalom ellen – ez a Fidesz március 15-i jelszava

„Alkotmányba foglalnám ennek a kínzóeszköznek a betiltását” – emlékszik még a tornaórák rémére, a szekrényugrásra?

„Alkotmányba foglalnám ennek a kínzóeszköznek a betiltását” – emlékszik még a tornaórák rémére, a szekrényugrásra?

Ha tudja, hogy mi a mentális könyvelés vagy a hedonikus adaptáció, kevesebbet fog költeni

Ha tudja, hogy mi a mentális könyvelés vagy a hedonikus adaptáció, kevesebbet fog költeni

Addig változtatta az ÁSZF-et a Mozilla, hogy most már magyarázkodnia kell, mi is történik

Addig változtatta az ÁSZF-et a Mozilla, hogy most már magyarázkodnia kell, mi is történik

Magyar Péter: Esélytelen, hogy Ukrajna a következő évtizedekben az Európai Unió tagja legyen

Magyar Péter: Esélytelen, hogy Ukrajna a következő évtizedekben az Európai Unió tagja legyen

Hadházy Ákos: A Tisza eddigi sikere az én sikerem is

Hadházy Ákos: A Tisza eddigi sikere az én sikerem is

Az oroszoknak kémkedett három bolgár Londonban

Az oroszoknak kémkedett három bolgár Londonban

105 éves napi melegrekord dőlt meg csütörtökön Újpesten

105 éves napi melegrekord dőlt meg csütörtökön Újpesten

A címlapról ajánljuk