Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#japán konyha

Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő Vállalkozás

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.

Gyükeri Mercédesz hvg360

Megpróbálkoztunk a lehetetlennel, ami csak Schwarzeneggernek sikerült: elkészíteni a világ kedvenc instant kajáját

Nincs híresebb gyorsétel az instant rámennél, amelyből évente 120 milliárd adag fogy. A szárított tésztatömbök Japánból hódították meg a világot, így Magyarországot is, titkuk az, hogy az előkezelésnek hála pofon egyszerűen meleg ételt lehet varázsolni belőlük – cserében jóval drágább bármilyen más tésztánál. Vajon az elkészítése megy otthon is? Konyhai kísérletezésünk második részében a tésztagubanc reprodukálásával próbálkoztunk.

Gyükeri Mercédesz hvg360

„Nem próbálunk mi lenni a legjobb japán étterem a világon, mi egyediek akarunk lenni”

Miért más a kaliforniai szusi, mint a hagyományos, japán változat, és miért különbözik mindkettőtől az, amelyet Wolfgang Puck budapesti éttermében, a Spagóban kínálnak? Mi zavar egy japánt, ha hazáján kívül kínálják szusival? Mi az alapvető baj a szupermarketekben kapható változattal? Tetsu Yahagival, a Puck-éttermek vezető konyhafőnökével beszélgettünk.

Tóth Sándor Gasztro

Viva Paella! – a japánok is zabálják

Egy vidám reklámfilmmel népszerűsítik a tipikus spanyol ételt Japánban. Bár az ibériaiak véleménye szerint a japánok kreációjának nem sok köze van az eredetihez, azért büszkék rá, hogy a Felkelő Nap országában ily módon is növelik az érdeklődést Spanyolország iránt.

life-style.hu Shake

Túl sok a pocsék sushi

A japán sushi-szövetség szerint a külföldi séfeknek szemináriumokon kellene elsajátítaniuk a halétek megfelelő...

Lukács Andrea Gasztro

Amikor a sztárok kilincselnek – interjú Nobuval, a mesterszakáccsal

„Úgy csinálnak, mintha filmsztár lennék!” – viccelődött Nobuyuki Matsuhisa a Kempinski Hotelben megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón, budapesti étterme beharangozójakor. Rogán Antal belvárosi polgármester s Andy Vajna filmproducer között ült a mester és mosolyogva fogadta a magyarok érdeklődését. A világhírű mesterszakácsot a hvg.hu kérdezte a sikere receptjéről.

life-style.hu Shake

Hová menjünk vacsorázni? Wasabi

Meg kell vallanunk, hogy a lelkünk mélyén beteges vonzódást dédelgetünk az önkiszolgáló éttermek és a svédasztalok...

life-style.hu Shake

Japán konyhaművészet Budapesten

A modern japán konyhaművészet remekeit felvonultató étteremlánc fogásait Közép-Európában elsőként Budapesten lehet...

Gasztro

Budapestre jön a Nobu?

Újabb falatok pottyannak az asztalunkra a nagyvilág konyhájából. Úgy hírlik, a tradicionális japán konyhát fúziós elemekkel rendkívül sikeresen ötvöző Nobu hamarosan az egyik belvárosi, ötcsillagos szállodában fog megnyílni.

„Nem mi voltunk!” – reagáltak a kereskedők a májusi inflációs adatokra

„Nem mi voltunk!” – reagáltak a kereskedők a májusi inflációs adatokra

Menczer Tamás fenyegetőzésnek érezte Zelenszkij Válasz Online-os interjúját

Menczer Tamás fenyegetőzésnek érezte Zelenszkij Válasz Online-os interjúját

„Itt van!” – videón, ahogy ismerősénél bukkantak rá a rendőrök a taxist késsel megfenyegető férfira

„Itt van!” – videón, ahogy ismerősénél bukkantak rá a rendőrök a taxist késsel megfenyegető férfira

Medvetámadásban halt meg egy túrázó Görögországban

Medvetámadásban halt meg egy túrázó Görögországban

Akit André Kertész, Tom Waits és Agnes Varda is dicsért – érezni tanítanak a hippi újság fotósának munkái

Akit André Kertész, Tom Waits és Agnes Varda is dicsért – érezni tanítanak a hippi újság fotósának munkái

Szépség és szenvedés: mindig párban járnak?

Szépség és szenvedés: mindig párban járnak?

„Mire jobban körülnéztem, már hat gyerekem volt” – először kapott Nemzetközi Booker-díjat egy eredetileg kannada nyelven írt könyv

„Mire jobban körülnéztem, már hat gyerekem volt” – először kapott Nemzetközi Booker-díjat egy eredetileg kannada nyelven írt könyv

„Sokszor elsírom magam, ha kijövök ide” – A könyörtelen erdő az úr a nemrég még félezres Kakpusztán – Kihalt falvaink 6.

„Sokszor elsírom magam, ha kijövök ide” – A könyörtelen erdő az úr a nemrég még félezres Kakpusztán – Kihalt falvaink 6.

Évtizedek óta nem látott festményt vettek észre Lázár Jánosnál

Évtizedek óta nem látott festményt vettek észre Lázár Jánosnál

A címlapról ajánljuk